Laserscanning

Laserscanning passar i många typer av projekt, från planeringsarbete och projektering till relationshandlingar. Vi presenterar och levererar datan som 3D-modeller för AutoCAD/Revit, 2D-ritningar eller elevations-/sektionsritningar enligt ert önskemål. Med en laserscanner mäts ett stort antal punkter in under en kort period samtidigt som vi samlar in bilder i HDR-kvalitet. Vi använder tekniken för att tredimensionellt avbilda och lägesbestämma objekt snabbt, exakt och med hög detaljrikedom.

Till skillnad från traditionell mätning erbjuder laserscanning ett enkelt sätt att samla in stora mängder data på mycket kort tid. Tack vare detta förloras inga detaljer vid insamlandet av data.

Vi har ett eget team med CAD/BIM specialister som omvandlar det insamlade punktmolnet till BIM-modeller i önskat format. Det innebär att vi laserscannar, bearbetar och levererar färdiga produkter, alltifrån planlösningar på byggnader till avancerade modeller för fastigheter, vägar eller tunnlar.

Till vår hjälp har vi flera olika moderna modeller av laserscanners från Leica. Allt från små ultraportabla scanners för trånga utrymmen till större scanners med lång räckvidd för utvändiga miljöer.

Scan2BIM

Vi har ett team av CAD/BIM specialister som omvandlar det insamlade punktmolnet till BIM-modeller i önskat format.

Hög detaljrikedom
Scannern samlar in stora mängder data på kort tid med upp till en miljon punkter per sekund.
BIM
Vi omvandlar punktmolnen till färdiga Revit-modeller.
Fullständig dokumentation
Fullständig dokumentation.
"“Tack, jag är supernöjd med leveranserna. En stor eloge till alla inblandade.”"
- Ragid Denha
Projektledare, Stockholm Parkering
"”Vi är väldigt nöjda över samarbetet med Clinton, de gör ett utmärkt arbete och ställer upp i alla lägen”"
- Emma Nygren
Sh Bygg

Karriär på Clinton

På Clinton har du möjlighet att utvecklas och växa inom företaget. Stora och innovativa projekt där vi kan driva teknologin framåt, är det som driver oss.
Läs mer